BANVİT DIMITRIOS ITOUDIS'LE İMZALADI!..

BANVİT DIMITRIOS ITOUDIS

Banvit Basketbol Kulübü, Orhun Ene'den boşalan Head Coach pozisyonu için Dimitrios Itoudis'le anlaştığını açıkladı.

Banvit Basketbol Kulübü, Orhun Ene’den boşalan Head Coach pozisyonu için Dimitrios Itoudis’le anlaştığını açıkladı.

1999-2012 yılları arasında Panathinaikos BC’de Zeljko Obradovic’in asistanlığı görevini yürüten Yunan Coach daha öncesinde de KK Zagreb, PAOK, Panionios, Filipos BC ve Ment BC kulüplerinde Asistan Coach ve Head Coach olarak yer aldı.

Panathinaikos BC’deki kariyeri süresince Asistan Coach olarak 5 kez Euroleague, 11 kez Yunanistan Ligi ve 7 kez de Yunanistan Kupası Şampiyonluğu yaşayan Itoudis,

Head Coach olarak da 1996 yılında PAOK takımına “European Cup” finali oynatma başarısını gösterdi.

Bugün Banvit AŞ merkezinde biraraya gelen Banvit BK yöneticileri ve Dimitrios Itoudis resmi sözleşmeye imza attılar. İmza törenine yeni head coach Dimitrios Itoudis’in kariyeri hakkında kısa notlar şeklinde bilgi vererek başlayan Kulüp Genel Menajeri Turgay Çataloluk; “ Yaptığımız görüşmelerde Kulübümüzün hedefleri ve coach Itoudis’in hedeflerinin örtüştüğünü gördük. Umuyorum ki bu birlikteğimiz uzun yıllar sürer ve verimli bir çalışma ortamı içinde büyük başarılara imza atarız. Kendisine ve ekibine yeni görevinde başarılar diliyor, Kulübümüz’e de hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Başkan Özkan Kılıç konuşmasında; “Baş Antrenörümüz Orhun Ene ile yollarımızı ayırdıktan sonra Kulübümüzün misyonuna ve vizyonuna uygun bir aday bulmak için titiz bir çalışma içine girdik. Avrupa’nın önemli antrenörlerinin bulunduğu listemizin içinde 1.sırada bulunan Dimitrios Itoudis’te karar kıldık. Kendisinin hem üst düzey tecrübesi hem de donanımı ile Banvit BK’ne önemli başarılar kazandıracağını düşünüyorum. Bu anlaşmanın her iki taraf için de hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Dimitrios Itoudis ise; “ Öncelikle uzun yıllardır süregelen asistan coachluk deneyimimden sonra bana head coach olma fırsatı veren Banvit BK Başkan ve Yöneticileri’ne teşekkür ediyorum. Kulüp’ ün bugün bulunduğu saygın noktaya gelmesinde bu ciddi organizasyon yapısının çok önemli bir paya sahip olduğunu düşünüyorum. Çünkü coachları ve sporcuları destekleyen, onlarla bir bütün olarak hareket eden Kulüplerin başarıya daha çabuk ulaştıklarını biliyorum. Ben de Banvit’te alacağım tüm kararlarda hem yönetimle hem de asistanlarımla bir ortak akıl çerçevesinde hareket edeceğim. Takım çalışmasına inanan biri olarak, tüm Kulüp personeli ve taraftarlar ile bir bütün halinde hareket ederek başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum.

Ekibimle birlikte Banvit’i adım adım daha yukarılara taşımak için var gücümüzle çalışacağımıza söz verebilirim. Şu an takımımızda bulunan ve sözleşmesi süren oyunculara ek olarak hedeflediğimiz noktalara giderken bize yardımcı olarak yeni oyuncuların araştırmasına bugün itibariyle başlamış bulunmaktayız.” dedi.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre Coach Itoudis’le 2+1 opsiyonlu olarak 3 senelik sözleşme imzalandı.





  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı